Sústredenie - Skalka 2016

LETNÉ  SÚSTREDENIE  SKALKA  PRI  KREMNICI  2016
9. júl (sobota)  –  16. júl (sobota) 2016

TJ Rapid Bratislava oddiel karate

Sobota 16.júla

Záverečný deň sústredenia sme nezabudli na rannú rozcvičku a beh. Skalka sa s nami rozlúčila studeným počasím, ale nepršalo, takže sme sa po raňajkách rýchlo pobalili a čakali na rodičov. Veríme, že o rok sa opäť stretneme v takom hojnom počte ako tento rok.

Piatok 15.júla

Počasie sa umúdrilo, prestalo pršať a my sme ráno vybehli na rozcvičku a ranný beh. Síce bolo chladnejšie ako po iné dni, no napriek tomu sme to všetci zvládli. Systém dnešných tréningov bol zmenený, doobeda sme mali tréning karate v hale a poobede kondičný tréning na lúke. Po tréningoch sme mali večeru, nasledovalo vyhodnotenie najlepších teamov, jednotlivcov, ako aj izieb. Pán tréner Longa zhodnotil sústredenie, poďakoval sa všetkým, ktorí sa sústredenia zúčastnili a pomohli ho zorganizovať. Opäť však patrí najväčšia vďaka p.Longovi za jeho neúnavnú snahu a zanietenie pri organizácii nielen sústredení, ale všetkých aktivít okolo karate klubu. Večer na nás ešte čakal nočný pochod a potom sme už len zaľahli do postelí.

Štvrtok 14.júla

Od rána máme na Skalke daždivé počasie, kôli ktorému sme nemohli mať rannú rozcvičku. Po raňajkách sme mali tréning v športovej hale, kde sme všetci nastúpili v kimonách. Tréning bol zameraný na rozvoj dynamickej sily v kombinácii s technikami karate. Po obede sme mali improvizované kino, pozreli sme si film Ako skrotiť draka. Nasledoval druhý tréning v hale, špeciálny tréning karate - boli sme rozdelení do troch skupín, z ktorých každá trénovala špecifické techinky karate. Podvečer nás tréneri rozdelili na menšie skupinky, v ktorých sme si vychutnali bazén a sauny v Relax centre na Skalke. Večerný programom bola diskotéka so všetkým, čo k tomu patrí.

Streda 13.júla

Napriek nepriaznivej predpovedi počasia nám na Skalke zatiaľ neprší a my sme mohli ráno vybehnúť na ranný beh a rozcvičku. Doobedný tréning sme síce mali mať skrátený, no p.tréner Longa rozhodol, že makáme ďalej a radšej budeme oddychovať, keď bude zlé počasie. Poobede sme boli namiesto tréningu karate na prechádzke na čučoriedkach a potom sme mali prípravu na večerný karneval. Na karnevale sme videli nádherné masky, malí, ale aj veľkí karatisti sa nedali zahanbiť a pripravili si krásne masky. Po karnevale sme si vypočuli ešte novú rozprávku p.trénera Longu a potom sme sa umyli a ľahli do postelí.

Utorok 12.júla

Štvrtý deň sústredenia sme mali na programe rovnaký program ako po iné dni. Počasie nám ho našťastie nenarušilo, takže sme si mohli ráno zabehať, doobeda zlepšiť kondičku na atletike a poobede zamakať na tréningu karate. Doobedná atletika bola pre starších v znamení "pneu-servisu", kedže mali kondičný tréning s pneumatikami, pri ktorom ich p.tréner Longa nijako nešetril. Mladší mali naopak pripravené rôzne preteky a súťaže, pri ktorých zlepšovali svoje kondičné schopnosti. Poobedný program sme vyplnili stavaním bunkrov a veľmi nás potešilo, že niektoré naše diela z minulého roku prežili celý rok. Mohli sme ich teda len zrekonštruovať a vylepšiť. Deň sme zavŕšili hrami na ihrisku a večernou rozprávkou. Zajtra nás čaká voľnejší deň s turistikou a hrami.

Pondelok 11.júla

Na Skalke je stále nádherné počasie a tak sme bez problémov absolvovali rannú rozcvičku, aj doobedný atletický tréning. Po obede na nás čakalo 8 disciplín, v ktorých sme zbierali body do súťaže teamov. Karatistický tréning bol ako zvyčajne na tráve a potom nás čakala večera. Po večeri sme išli opäť na lúku sme sme hrali veľkú vojnu, kreslili veľkú skákačku a hrali futbal. Pomaly prichádza aj svalovica, ktorú sa ale každý deň snažíme vybehať.

Nedeľa 10.júla

Dnešný prvý ranný beh a rozcvičku sme všetci absolvovali bez problémov. Zatiaľ nemáme žianych veľkých maródov, ani zranených. Po raňajkách sme pod vedením p.trénera Longu mali všetci doobedný atletický tréning, po ktorom nasledoval chutný obed. Pred karatistickým tréningom si každé družstvo vyrobilo svoju vlajku na oficiálne otvorenie letných olympijských karatistických hier nášho sústredenia. Karatistický tréning sme mali na lúke a po ňom sme mali večeru. Pred finále ME vo futbale, ktoré chceli mnohí pozerať, dostali ocenenia najlepší karatisti dňa, predstavili sme všetky vlajky a zapálili pochodeň. Večer sme väčšina strávili sledovaním futbalového finále na ME.

Sobota 9.júla

Skalka nás aj tento rok privítala nádherným, aj keď trochu chladným počasím. Po poobednom ubytovaní sa, sme absolvovali atletický tréning kombinovaný s pretekmi a loptovými hrami. Po tréningu sme sa ponáhľali na večeru, po ktorej sme sa vonku rozdelili do družstiev, z ktorých každé si vyžrebovalo svojho kapitána a bláznivý názov pod ktorým bude celé sústredenie zbierať body. Na konci sa vyhodnotia tie najlepšie družstvá, ktoré čaká odmena. Pred večierkou nechýbala tradičná rozprávka v podaní p.trénera Longu a potom sme sa už len umyli a zaľahli do postelí. Zajra nás čaká prvý kompletný deň na sústredení, ktorý sa začne rannou rozcvičkou a behom o pol 8.